Ananasový řez

Těsto:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g hladké mouky
  • 5 lžic oleje

Bílky s cukrem šleháme, až nám vznikne tuhý sníh. Přidáme po jeden po druhém žloutky a po lžících olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 8 – 10 minut. Necháme vychladnout.

Krém:

  • 250 g másla
  • 150 g mletého cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr

Na dohotovení:

  • Strouhaný kokos
  • 1 středně velký čerstvý ananas
  • Želatina žlutá

Mouku nasypeme do studeného mléka a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do teplé kaše dáme lžíci másla, vanilkový cukr, zamícháme a za občasného promíchání, necháme vychladnout.

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, po částech přidáváme vychladlou směs. Vychladlý korpus rozřízneme na 3 stejné pláty.

Spodní díl natřeme krémem, přiklopíme druhým dílem, ten potřeme stejnou vrstvou krému, přiklopíme třetím dílem, potřeme ho jen slabou vrstvou krému.

Všechny strany zákusku potřeme troškou krému a obsypeme strouhaným kokosem. Nahoru nastříkáme cukrářským sáčkem ozdobně krém po celé délce (viz foto).

Ananas očistíme, nakrájíme nadrobno, navrstvíme na vršek řezu, mezi nastříkaný krém. Nakonec ananas zalijeme želatinou připravenou podle návodu. Necháme vychladit.

Ananasový řez
Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*