Bábovka s jablky a skořicí

Ingredience:

  • 180 g cukru krupice
  • 180 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 6 lžic mléka
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 středně velká jablka
  • 1/2 prášku do pečiva

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme. Dále přidáme rostlinný olej a nakonec mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků.

Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka. Těsto vlijeme do sádlem vymazané a hladkou moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 – 30 minut při 180°C, záleží na troubě. Po upečení ihned vyklopíme a pocukrujeme (můžeme dát i polevu, ale není nutná).

Rate this post