Ingredience:
- 30 dkg polohrubé mouky
- 7 dkg kakaa
- 15 dkg cukru krystal
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 1 lžička citrónové kůry
- 270 ml mléka
- 150 g másla
- 3 lžíce oleje
- 3 vejce
- 3 hrušky
Do mísy dáme mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva, sodu, skořici a kůru. Promícháme. Ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo, nalijeme do mísy, přidáme olej a vejce. Důkladně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené hrušky. Znovu promícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 20 – 25 minut na 170 stupňů. Ihned po upečení potřeme smetanovou polevou.
Poleva:
- 200 g čokolády na vaření
- 2 lžíce kakaa
- 200 ml smetany
- 100 g másla
Ve vodní lázni připravíme polevu a nalijeme na moučník.