Hruškové řezy

Ingredience:

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 7 dkg kakaa
  • 15 dkg cukru krystal
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 270 ml mléka
  • 150 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • 3 vejce
  • 3 hrušky

Do mísy dáme mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva, sodu, skořici a kůru. Promícháme. Ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo, nalijeme do mísy, přidáme olej a vejce. Důkladně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené hrušky. Znovu promícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 20 – 25 minut na 170 stupňů. Ihned po upečení potřeme smetanovou polevou.

Poleva:

  • 200 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce kakaa
  • 200 ml smetany
  • 100 g másla

Ve vodní lázni připravíme polevu a nalijeme na moučník.

Rate this post