Těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic cukru
- 3 lžíce oleje
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Z bílků a 1 lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, zbylý cukr a olej vyšleháme dohladka, přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao a trochu sněhu. Vymícháme dohladka. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 170 asi 12 minut. Necháme vychladnout, potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme dvě hodiny v lednici a krájíme na řezy.
Krém:
- 3 kostky tvarohu
- 1 máslo
- 1 vanilkový cukr
- 4 – 5 lžic cukru moučka
- 100 ml smetany ke šlehání
Vše dáme do mísy a šlehačem vyšleháme dohladka. Dáme vychladit.
Čokoládová poleva:
- 100 g stoprocentního tuku
- 2 čokolády na vaření
- 3 vrchovaté lžíce kakaa
- 3 – 4 lžíce cukru moučka
Tuk rozpustíme, přidáme cukr a kakao, za stálého míchání necháme trošku zpěnit. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu na vaření a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a poleva není hladká.