Ořechové řezy s pařížským krémem

Korpus:

  • 7 vajec
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 1/2 lžičky mleté skořice
  • 300 g mletých vlašských ořechů
  • 3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva

Vejce vyšleháme, přidáme ostatní suroviny a vymícháme dohladka. Nalijeme do vyššího pekáčku, který si vyložíme pečícím papírem.

Pečeme při 170 stupních asi 15 minut (záleží na troubě). Necháme vychladnout. Na korpus natřeme krém, který si připravíme den předem, uhladíme, ozdobíme kompotovanými mandarinkami a cukrovým zdobením.

Pařížský krém:

  • 500 ml šlehačky
  • 50 g kakaa
  • 50 g cukru
  • 1 máslo

Šlehačku s cukrem přivedeme k varu, přidáme kakao, promícháme a za stálého míchání vaříme asi 3 minutky. Odstavíme, necháme vychladnout a poté přidáme změklé máslo. Vyšleháme dohladka a necháme v lednici do druhého dne.

Rate this post