Šlehačkové řezy

Korpus:

  • 7 vajec
  • 20 dkg cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 22 dkg hladké mouky

Na ozdobu:

  • 750 ml šlehačky
  • 3 ztužovače šlehačky
  • Cukr podle chuti
  • 2 vanilkové cukry
  • Broskvový nebo meruňkový kompot
  • Cukrové zdobení/čokoládové hoblinky

Vejce vyšleháme, přidáme cukr, olej a mouku a znovu vyšleháme dohladka. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170 stupních asi 15 minut (dozlatova). Necháme vychladnout. Na vychladlý korpus navrstvíme šlehačku, kterou jsme si předem vyšlehali a nechali vychladit. Ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi, posypeme troškou cukrového zdobení a nakrájíme na řezy.

Šlehačkové řezy
Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*