Višňový řez

Těsto:

  • 2 skleničky polohrubé mouky
  • 250 g cukru krystal
  • ½ prášku do pečiva
  • 150 ml oleje
  • 1 sklenička mléka
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr

Vše důkladně promícháme do hladkého těsta, nalijeme na vyšší pekáček, vyložený pečícím papírem, pečeme při 170 stupních asi 20 minut. Necháme vychladnout.

Krém:

  • 1 l mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 3 vanilkové pudinky
  • 1 vanilkový cukr

Na dohotovení:

  • 2 višňové kompoty (nejlépe vypeckovaných višní)
  • Červené želé na 0,5 l tekutiny (místo vody je dobré použít šťávu z kompotu)

Uvaříme pudink, nalijeme na vychladlý korpus, na pudink rozložíme višně a jemně je zatlačíme do pudinku. Podle návodu uvaříme želatinu, nalijeme na višně a necháme vše vychladit a ztuhnout.

Višňový řez
Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*