Bábovka s kakaem

Ingredience:

  • 25 dkg másla
  • 24 kg cukru moučka
  • 42 dkg polohrubé mouky
  • 5 vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml mléka
  • Kakao a trocha mléka

Z bílků si nejdříve ušleháme tuhý sníh. Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. 2/3 těsta nalijeme do formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, do zbývající třetiny přidáme vrchovatou lžíci kakaa a trochu mléka. Promícháme a nalijeme na světlé těsto, vařečkou lehce promísíme. Pečeme na 160 – 170 stupňů zhruba 35 – 40 minut. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

Rate this post