Ingredience:
- 250 g rýže
- 1 litr mléka (polotučné nebo plnotučné)
- 1 lžičku mleté skořice
- 2 lžíce moučkového cukru
Do kastrolu nasypeme rýži, zalijeme studeným mlékem a pomalu přivedeme k varu, průběžně mícháme, aby se nám rýže nelepila na dno.
Přidáme skořici a cukr, promícháme a pomalu vaříme 30 minut (rýže musí být měkká). Necháme vychladit a podáváme. Zdobit můžeme šlehačkou, nebo ovocem.
Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu. Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová.
Trvá to 25 až 30 minut. Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete naředit mlékem. Rýži podávejte v hlubokých miskách.
Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte, nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.