Těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce horké vody
- citronovou kůru z půl citronu
- 1 lžíce rumu (nemusí být)
Uděláme si sníh z bílků. Mezitím utřeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme citronovou kůru, olej, vodu, rum (pokud budeme dávat), promícháme, přidáme prášek do pečiva s moukou a 1/3 sněhu z bílků, lehce vymícháme dohladka.
Nakonec přidáme zbytek sněhu z bílků a znovu opatrně zamícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme při 170 stupních asi 15 minut. Necháme vychladnout, sundáme papír, namažeme krémem, zabalíme a polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Na krém:
- 1 máslo
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- špetka citronové kůry
- 1 vanilkový cukr
Vše vyšleháme, natřeme na roládu.
Poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- ½ hery
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce cukru
Heru rozpustíme s kakaem a cukrem, necháme tak 2 minutky za stálého míchání povařit. Odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu. Polevu mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.