Korpus:
- 3 vejce
- 4 lžíce horké vody
- 3 vrchovaté lžíce cukru moučka
- 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce bramborového škrobu
- ½ prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička cukru krystal na sníh
- Tuk a hrubá mouka na formu
- Meruňkový kompot
- Čokoláda a čokoládové ozdoby
Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, vanilkový cukr, moučkový cukr a horkou vodu vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme mouku, škrob a prášek do pečiva a pomalu promícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou mouko a dáme péct na 140 – 150 stupňů dozlatova (asi 30 minut). Necháme vychladnout. Vychladlý korpus poklademe na plátky nakrájenými meruňkami, na meruňky naneseme krém, a nakonec dort potřeme šlehačkou.
Trochu šlehačky si dáme do zdobičky a ozdobíme podle fantazie (čokoládovými ozdobami nebo kousky čokolády, strouhanou čokoládou atd.)
Krém:
- 100 g vanilmixu
- 300 ml studené vody
- 150 g másla
Vanilmix vyšleháme s vodou a necháme 20 minut v lednici.Potom přidáme na kousky nakrájené máslo a vyšleháme dohladka.
Šlehačka:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- 3 ztužovače šlehačky
Vše vyšleháme a dáme vychladit.