Ingredience:
- 500 g těstovin
- Sůl podle chuti
- Špetka mletého černého pepře
- 1 lžička Vegety
- 200 g uzeného masa
- Svazek jarní cibulky
- 1 stonek řapíkatého celeru
- Olej
- 4 vejce
Postup:
- Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody, přičemž doba vaření je vždy uvedená na obalu (pokud nepoužíváme domácí samozřejmě).
- Na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibulku a řapíkatý celer.
- Přidáme uzené maso, orestujeme, přidáme pepř a Vegetu.
- Těstoviny scedíme, propláchneme horkou vodou, dáme do mísy a přidáme orestovanou směs.
- Přendáme do pekáčku nebo do formy a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- Pečeme 15 minut, poté zalijeme rozšlehaným vejcem, promícháme a dáme ještě na 10 minut zapéct.