Ingredience:
- 250 g másla
- 60 – 80 dkg vepřové plece
- 1 velká cibule
- Sůl
- Špetka pepře
- 2 lžičky vegety
- 1 lžička sušeného česneku nebo 5 stroužků čerstvého
- 3 lžíce sladké červené papriky
- Špetka mletého kmínu
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- V kastrolu si rozpustíme máslo, orestujeme na něm cibulku, přihodíme maso, chvíli restujeme.
- Přilijeme trochu vody, osolíme, opepříme, přidáme vegetu, česnek, papriku a kmín.
- Promícháme a necháme 20 minut za občasného míchání dusit pod pokličkou.
- Potom odkryjeme a vaříme doměkka.
- Během vaření by se měla voda odpařit a měla by zůstat jen čistá šťáva.
- Podáváme nejlépe s vařenými bramborami.