Korpus:
- 7 velkých vajec
- 21 dkg cukru moučka
- 3 lžíce oleje
- 21 dkg hladké mouky
Vše vyšleháme na hladké těsto, nalijeme do vyššího pekáče vyloženého pečícím papírem a pečeme asi 15- 20 minut na 170 stupňů. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém a šlehačku na ozdobu. Na vychladlý korpus natřeme žloutkový krém, poskládáme na něj na plátky nakrájené broskve, na ty natřeme šlehačku a povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme vychladit a krájíme na řezy.
Krém:
- 500 ml mléka
- 12 dkg cukru moučka
- 3 vanilkové pudinky
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- 1 máslo (můžete použít i zlatou hanu)
Z mléka, cukru, vanilkového cukru, pudinků a žloutků si uvaříme pudink (žloutky přidáme až nakonec a necháme tak dvě minutky ještě povařit). Krém odstavíme, necháme vychladnout a nakonec do něj zašleháme máslo.
Na ozdobu:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 broskvový kompot
- 1 čokoláda na vaření
Ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem, vanilkou a ztužovači a necháme vychladit.