Broskvový řez se šlehačkou

Korpus:

  • 7 velkých vajec
  • 21 dkg cukru moučka
  • 3 lžíce oleje
  • 21 dkg hladké mouky

Vše vyšleháme na hladké těsto, nalijeme do vyššího pekáče vyloženého pečícím papírem a pečeme asi 15- 20 minut na 170 stupňů. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém a šlehačku na ozdobu. Na vychladlý korpus natřeme žloutkový krém, poskládáme na něj na plátky nakrájené broskve, na ty natřeme šlehačku a povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme vychladit a krájíme na řezy.

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 12 dkg cukru moučka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 1 máslo (můžete použít i zlatou hanu)

Z mléka, cukru, vanilkového cukru, pudinků a žloutků si uvaříme pudink (žloutky přidáme až nakonec a necháme tak dvě minutky ještě povařit). Krém odstavíme, necháme vychladnout a nakonec do něj zašleháme máslo.

Na ozdobu:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 broskvový kompot
  • 1 čokoláda na vaření

Ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem, vanilkou a ztužovači a necháme vychladit.

Rate this post