Dýně si v posledních letech našla své místo i v našich domácnostech, ať už v podobě koláčů, džusů či jen jako příloha k masu. Přestože dýně patří k podzimu, není na škodu si takovou jednoduchou buchtu připravit i teď v létě. Ostatně dýně Hokkaido je v obchodech k sehnání i v tomto ročním období.
1 1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krystal
1/2 hrnku stolního oleje
2 vejce
1 hrnek rozvařené dýně
1 kypřící prášek do pečiva
1/4 lžičky soli
1 lžičku skořice
1/4 lžičky zázvoru
150g čokolády (může být na vaření, mléčná, prostě co máte po ruce)
Do mísy nalijte olej, přidejte cukr a společně utřete. Po jednom přidejte vejce a vždy pečlivě zamíchejte. Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem, skořici, zázvor, rozvařenou dýni a promíchejte. Nakonec vmíchejte na kousky nalámanou čokoládu.
Připravte si pekáček, který vyložíte pečícím papírem, těsto do něj nalijte a dejte péct asi tak na 1 hodinu při 170 – 180°. Pokud vlastníte horkovzdušnou troubu, pak je doba pečení výrazně kratší. Vždy je potřeba vyzkoušet pomocí špejle, jestli těsto nelepí. Po upečení můžete buchtu posypat cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou.
Mrkněte ještě na další recept s dýní, který stojí za to vyzkoušet!