Kakao je při pečení sladkých dobrot velmi oblíbenou surovinou, stejně jako tvaroh, a když se ještě zkombinují, pak je výsledný moučník naprosto dokonalý. Já jsem si pro vás připravila tuto jednoduchou hrníčkovou buchtu, která je rychlá a velmi lahodná.
Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- Pár kapek rumového aroma
Tvarohová směs:
- 500 g tvarohu ve vaničce
- Hrst rozinek
- 2 lžíce mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- Cukr podle chuti
- Šťávu z půlky citronu
Připravte si dvě mísy, do jedné dejte suroviny na tvarohovou směs, důkladně rozmíchejte a dejte zatím do ledničky odpočinout. Do druhé mísy dejte ingredience na těsto, zamíchejte, aby vzniklo hladké těsto a nalijte do vyššího pekáčku, který si vyložíte pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozetřete.
Vyndejte z lednice tvarohovou směs a pomocí lžíce dělejte malé kopečky na kakaové těsto. Můžete je dát těsně vedle sebe nebo nechávat větší mezery. Dejte péct na 170°C zhruba 20 až 30 minut.
To, jestli je buchta upečená, vyzkoušejte špejlí. Jakmile se těsto nebude lepit, vypněte troubu a nechte ještě pár minut uvnitř dojít. Poté plech vyndejte a ještě teplý pocukrujte, nechte ho zcela vychladnout, a teprve poté ho nakrájejte.
Tip: místo cukru můžete povrch ozdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.