Dušené zelí

Ingredience:

  • Olej
  • 1 velká cibule
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • Kmín
  • Pepř
  • Sůl
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • Špetka vegety
  • Cukr dle chuti

Postup:

  • Na pánvi nebo v kastrolu si rozpálíme trochu oleje, přihodíme najemno nakrájenou cibuli, trošku osolíme a osmahneme dozlatova.
  • Přihodíme zelí, které jsme ještě předtím na cedníku propláchli studenou vodou.
  • Promícháme, přidáme pepř, kmín a vegetu, podlijeme vodou tak, aby zelí bylo ponořené a vaříme asi 15 minut.
  • Po uplynutí této doby přidáme mouku, dobře promícháme, abychom v zelí neměli hrudky a osladíme krystalovým cukrem podle toho, jak má kdo rád zelí sladké.
  • Necháme vařit doměkka (všechna voda se musí odpařit).
  • Zelí se hodí k jakémukoliv pečenému masu s knedlíkem či noky.
Rate this post