Ingredience:
- Olej
- 1 velká cibule
- 1 sklenice kysaného zelí
- Kmín
- Pepř
- Sůl
- 2 lžíce polohrubé mouky
- Špetka vegety
- Cukr dle chuti
Postup:
- Na pánvi nebo v kastrolu si rozpálíme trochu oleje, přihodíme najemno nakrájenou cibuli, trošku osolíme a osmahneme dozlatova.
- Přihodíme zelí, které jsme ještě předtím na cedníku propláchli studenou vodou.
- Promícháme, přidáme pepř, kmín a vegetu, podlijeme vodou tak, aby zelí bylo ponořené a vaříme asi 15 minut.
- Po uplynutí této doby přidáme mouku, dobře promícháme, abychom v zelí neměli hrudky a osladíme krystalovým cukrem podle toho, jak má kdo rád zelí sladké.
- Necháme vařit doměkka (všechna voda se musí odpařit).
- Zelí se hodí k jakémukoliv pečenému masu s knedlíkem či noky.