Pečená kachnička

Ingredience:

  • 1 kachna
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín celý
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 125 g másla
  • Trochu vody

Postup:

Pekáč vymažeme sádlem, hodíme do něj nakrájenou cibuli a česnek. Kachnu očistíme, osolíme ze všech stran i zevnitř.

Položíme do pekáčku, opepříme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a přidáme máslo. Zakryjeme alobalem a pečeme na 250 stupňů 90 minut.

Potom alobal sundáme, stáhneme teplotu na 200 stupňů a dopékáme ještě asi 30 minut dozlatova. Obracíme každých 10 minut, aby se propekla. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Rate this post