Halušky se zelím

Ingredience:

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl podle chuti
  • Mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička kmínu
  • 1–2 hrnky vody
  • Halušky (viz. Přílohy)

Postup:

  • Hlávku zelí omyjeme, zbavíme košťálu a vrchních listů.
  • Nakrájíme na nudličky, znovu propereme a scedíme.
  • Dáme do mísy a podle chuti osolíme. Promícháme, necháme asi 10 minut stát.
  • Na pánvi nebo v kastrolu si rozpálíme olej, přidáme zelí, trochu pepře a špetku kmínu.
  • Podlijeme vodou (aby bylo zelí ponořené jen tak z poloviny), zakryjeme alobalem a necháme restovat do změknutí.
  • Mezitím si připravíme podle receptu halušky a ty pak nakonec přimícháme k hotovému zelí.
Rate this post