Citrónovo – nektarinková zmrzlina

Ingredience:

  • 5 žloutků
  • 16 dcl pomerančové šťávy (je dobrá i Mirinda)
  • 12 dkg cukru
  • 6 – 8 nektarinek
  • 250 ml šlehačky
  • Šťáva z 1 citronu (nebo limetky)
  • Mandlová tresť (stačí 2 – 3 kapky)

Žloutky, cukr a pomerančovou šťávu vymícháme do krému ve vodní lázni (nejlépe elektrickým šlehačem) zhruba 10 minut. Odstavíme, nektarinky omyjeme, vyndáme pecku a rozmixujeme je, přidáme do žloutkové směsi a necháme vychladnout.

Pak vyšleháme šlehačku, šťávu z citronu či limetky, promícháme, přidá do nektarinkového krému, zakápneme trestí a dobře promícháme. Dáme do dóziček a zamrazíme.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*