Na korpus:
- 7 vajec
- 210 g pískového cukru
- 210 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje
Bílky ušleháme dotuha, po částech zašleháme cukr a jeden po druhém žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Dortovou formu si vyložíme papírem na pečení, vlijeme těsto na korpus a pečeme ve středně vyhřáté troubě (na 130 – 150 stupňů) dozlatova.
Vychladlý korpus rozřízneme na dva pláty a máme základny pro dva dorty. Na oba korpusy natřeme žloutkový krém, na něj navrstvíme na plátky nakrájené broskve, a na broskve nakonec dáme vyšlehanou šlehačku. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Na krém:
- 350 ml mléka
- 80 g cukru
- 2 vanilkové pudinky
- 2 žloutky
Zhruba 2/3 mléka s cukrem uvedeme do varu, zalijeme zbylým mlékem, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek, a povaříme 2-3 minuty. Uvařený pudink se zjemní žloutkem (žloutek se do pudinku zašlehá). Za občasného promíchávání se krém nechá vystydnout a natře na dort.
Na ozdobu:
- 500 ml šlehačky
- ztužovat šlehačky (2 ks)
- kompotované broskve
- čokoláda
Šlehačku vyšleháme s trochou cukru a ztužovači dotuha a natřeme na ovoce.