Florida dort

Na korpus:

  • 7 vajec
  • 210 g pískového cukru
  • 210 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje

Bílky ušleháme dotuha, po částech zašleháme cukr a jeden po druhém žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Dortovou formu si vyložíme papírem na pečení, vlijeme těsto na korpus a pečeme ve středně vyhřáté troubě (na 130 – 150 stupňů) dozlatova.

Vychladlý korpus rozřízneme na dva pláty a máme základny pro dva dorty. Na oba korpusy natřeme žloutkový krém, na něj navrstvíme na plátky nakrájené broskve, a na broskve nakonec dáme vyšlehanou šlehačku. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Na krém:

  • 350 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 žloutky

Zhruba 2/3 mléka s cukrem uvedeme do varu, zalijeme zbylým mlékem, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek, a povaříme 2-3 minuty. Uvařený pudink se zjemní žloutkem (žloutek se do pudinku zašlehá). Za občasného promíchávání se krém nechá vystydnout a natře na dort.

Na ozdobu:

  • 500 ml šlehačky
  • ztužovat šlehačky (2 ks)
  • kompotované broskve
  • čokoláda

Šlehačku vyšleháme s trochou cukru a ztužovači dotuha a natřeme na ovoce.

Rate this post