Pařížský moučník

Moučníky, které obsahují šlehačku, jsou bezkonkurenční, zvlášť když jde o tu pařížskou. Náš recept je snadný a poměrně rychlý, takže se do něj nemusíte bát pustit. Výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience:

  • 10 vajec
  • 10 lžic cukru moučka
  • 2 vanilkové cukry
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 2 kypřící prášky do pečiva
  • 250 g rozpuštěného másla (nebo Hery)

Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme trošku sněhu z bílků, rozpuštěné máslo, mouku s kypřícím práškem, zamícháme a nakonec opatrně vmícháme zbytek sněhu z bílku. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a upečeme při 170 stupních asi 10 – 15 minut.

Oba pláty necháme vychladnout. Potřeme je pařížskou šlehačkou (recept viz krémy a polevy), na jeden můžeme naskládat nakrájené banány, zavineme je, potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme. Jeden třeba kokosem, druhý cukrovým zdobením. Nebo podle fantazie.

Rate this post