Moučníky, které obsahují šlehačku, jsou bezkonkurenční, zvlášť když jde o tu pařížskou. Náš recept je snadný a poměrně rychlý, takže se do něj nemusíte bát pustit. Výsledek rozhodně stojí za to.
Ingredience:
- 10 vajec
- 10 lžic cukru moučka
- 2 vanilkové cukry
- 10 lžic polohrubé mouky
- 2 kypřící prášky do pečiva
- 250 g rozpuštěného másla (nebo Hery)
Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme trošku sněhu z bílků, rozpuštěné máslo, mouku s kypřícím práškem, zamícháme a nakonec opatrně vmícháme zbytek sněhu z bílku. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a upečeme při 170 stupních asi 10 – 15 minut.
Oba pláty necháme vychladnout. Potřeme je pařížskou šlehačkou (recept viz krémy a polevy), na jeden můžeme naskládat nakrájené banány, zavineme je, potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme. Jeden třeba kokosem, druhý cukrovým zdobením. Nebo podle fantazie.