Šlehačková bábovka

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 250 g cukru krystal
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 ml šlehačky
  • 1 prášek do pečiva
  • ½ lžičky citrónové kůry
  • 1 vanilkový cukr

Šlehačku ušleháme se špetkou cukru do tuha. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny, přimícháme ušlehanou šlehačku, citrónovou kůru, mouku a kypřící prášek do pečiva. Vymícháme dohladka (můžeme do části těsta přidat 1 – 2 lžíce kakaa a trochu mléka, zamíchat a přidat ke směsi na mramor).  Dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku a pečeme 30 – 40 minut na 170 stupňů.  Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Rate this post