Ingredience:
- 1 lžíce oleje
- 100 g špeku
- 1 středně velká cibule
- 3 lžíce kečupu
- 1 malý rajčatový protlak
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- Trochu kmínu
- ½ lžičky mleté sladké červené papriky
- 3 stroužky česneku (nebo ½ lžičky sušeného)
- 1 lžičky Vegety
- Špetka nového koření
- Mletý černý pepř podle chuti
- Hrst sušené petrželové natě (může být i čerstvá)
- 100–200 ml vody
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený špek, na to cibulku a necháme zesklovatět.
- Postupně přidáváme ostatní suroviny v tom pořadí, jak jsou sepsány.
- Nakonec zalijeme vodou a necháme cca 15–20 minut podusit za občasného míchání.
- Podáváme s uvařenými těstovinami, ale je to dobré i s rýží.