Tvarohové buchty

Těsto:

  • 50 dkg hladké mouky
  • 300 ml vlažného mléka
  • 4 kávové lžičky cukru
  • 1 kostka droždí
  • 1 celé vejce + 1 žloutek
  • 7 dkg rozpuštěné hery
  • Vejce na potření

Droždí nadrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vejce, rozpuštěnou heru a kvásek a zbytek mléka. Vypracujeme hladké těsto. Pokud by se nám zdálo málo tuhé, přidáme trochu mouky. Necháme kynout půl hodiny.

Potom vyválíme na 0,5 až 1 cm silnou placku a rádýlkem vykrájíme čtverečky asi tak 10 x 10 cm. Doprostřed dáme tvarohovou náplň, všechny rohy zvedneme k sobě, zmáčkneme a zabalíme tak, aby nevytekla náplň.  Klademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Upečené pocukrujeme.

Náplň:

  • 2 kostky tvarohu
  • 2 vejce
  • Hrst rozinek
  • 2 vanilkové cukry
  • Trochu mléka
  • Cukr moučka podle chuti

Vše vymícháme dohladka. Plníme do buchet.

Rate this post