Vaječná tlačenka

Ingredience:

  • 10 vajec natvrdo
  • 1 malá sterilovaná zelenina (nejlépe do bramborového salátu)
  • 1 cibule
  • Sůl
  • Špetka mletého černého pepře
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 želatiny na vaječnou tlačenku

Postup:

  • Vejce nakrájíme na kostičky, cibulku nadrobno a dáme do mísy spolu se sterilovanou zeleninou.
  • Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, promícháme a odložíme stranou.
  • Pak si připravíme podle návodu na sáčku želatinu (většinou na jeden sáček 3 dcl vody).
  • Poté necháme želatinu trochu vychladnout a takto jí vmícháme do směsi na tlačenku.
  • Když je vše důkladně promíchané, nalijeme do formy na srnčí hřbet, kterou si předtím vyložíme potravinovou fólií nebo alobalem.
  • Uložíme do lednice a necháme zatuhnout do druhého dne.
Rate this post