Ingredience:
- 10 vajec natvrdo
- 1 malá sterilovaná zelenina (nejlépe do bramborového salátu)
- 1 cibule
- Sůl
- Špetka mletého černého pepře
- 4 lžíce majonézy
- 2 želatiny na vaječnou tlačenku
Postup:
- Vejce nakrájíme na kostičky, cibulku nadrobno a dáme do mísy spolu se sterilovanou zeleninou.
- Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, promícháme a odložíme stranou.
- Pak si připravíme podle návodu na sáčku želatinu (většinou na jeden sáček 3 dcl vody).
- Poté necháme želatinu trochu vychladnout a takto jí vmícháme do směsi na tlačenku.
- Když je vše důkladně promíchané, nalijeme do formy na srnčí hřbet, kterou si předtím vyložíme potravinovou fólií nebo alobalem.
- Uložíme do lednice a necháme zatuhnout do druhého dne.