Ingredience:
- 2 kuřecí prsní řízky
- 1 vejce
- 2 lžíce škrobové moučky
- 5 středně velkých mrkví
- 2 petržele
- ½ většího celeru
- Sójová omáčka podle chuti
- 1 lžička Vegety
- 1 lžička sušeného česneku (nebo 4 stroužky čerstvého)
- 1 pórek
- Špetka mletého černého pepře
- Šťáva z 1 citronu
- 5 lžiček cukru
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
- Prsní řízky nakrájíme na nudličky a obalíme ve vajíčku smíchaném se škrobovou moučkou.
- Mrkve, petržel a celer nakrájíme na tenké plátky (nejlépe v robotovi), pórek nakrájíme na kostičky.
- Rozpálíme olej, vhodíme na něj maso, osmahneme, aby maso získalo bílou barvu.
- Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme Vegetu, česnek, pepř, chilli omáčku, šťávu z citronu, cukr a promícháme.
- Nakonec přisypeme zeleninu a přilijeme trochu vody.
- Pánev přikryjeme alobalem a necháme 5 minut dusit.
- Odkryjeme, necháme ještě tak 3–4 minutky vařit a podáváme s rýží.