Zeleninová čína s kuřetem

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 5 středně velkých mrkví
  • 2 petržele
  • ½ většího celeru
  • Sójová omáčka podle chuti
  • 1 lžička Vegety
  • 1 lžička sušeného česneku (nebo 4 stroužky čerstvého)
  • 1 pórek
  • Špetka mletého černého pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • 5 lžiček cukru
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

  • Prsní řízky nakrájíme na nudličky a obalíme ve vajíčku smíchaném se škrobovou moučkou.
  • Mrkve, petržel a celer nakrájíme na tenké plátky (nejlépe v robotovi), pórek nakrájíme na kostičky.
  • Rozpálíme olej, vhodíme na něj maso, osmahneme, aby maso získalo bílou barvu.  
  • Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme Vegetu, česnek, pepř, chilli omáčku, šťávu z citronu, cukr a promícháme.
  • Nakonec přisypeme zeleninu a přilijeme trochu vody.
  • Pánev přikryjeme alobalem a necháme 5 minut dusit.
  • Odkryjeme, necháme ještě tak 3–4 minutky vařit a podáváme s rýží.
Rate this post