Ingredience:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 3 vejce
- 3/4 sklenice oleje
- 3/4 sklenice mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- ½ lžičky citronové kůry
- 2 lžíce rumu
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře vyšleháme, aby bylo těsto hladké. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme, vlijeme ¾ těsta. Do zbytku přidáme 2 lžíce kakaa a trochu mléka. Promísíme a přidáme na světlé těsto, aby se pod bábovkou vytvořil po upečení kakaový „podstavec“. Vařečkou můžeme trošku promísit se světlým těstem. Pečeme na 160 stupňů zhruba 40 – 50 minut. Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.