Dvoubarevná bábovka

 Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 3 vejce
  • 3/4 sklenice oleje
  • 3/4 sklenice mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • ½ lžičky citronové kůry
  • 2 lžíce rumu

Všechny suroviny dáme do mísy a dobře vyšleháme, aby bylo těsto hladké. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme, vlijeme ¾ těsta. Do zbytku přidáme 2 lžíce kakaa a trochu mléka. Promísíme a přidáme na světlé těsto, aby se pod bábovkou vytvořil po upečení kakaový „podstavec“. Vařečkou můžeme trošku promísit se světlým těstem. Pečeme na 160 stupňů zhruba 40 – 50 minut. Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

Rate this post