Dá se říci, že muffiny do našich domácností vtrhly jako tornádo a už se z nich nehnuly. Toto oblíbené drobné pečivo či chcete-li moučník, si našlo cestu k srdci nejednoho gurmána. Je malé, takže se vejde do dlaně a ještě se dá připravit na mnoho způsobů a to nejen ve sladkých, ale také slaných verzích. Muffiny s čokoládou jsou rychlé a vynikající.
Ingredience:
- 560 g polohrubé mouky
- 220 g čokolády na vaření
- 2 lžíce kakaa
- 1 ½ prášku do pečiva
- 1 lžičku jedlé sody
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 200 g moučkového cukru
- 1 změklou Heru nebo zlatou hanu
- 600 ml podmáslí
- Špetku soli
Všechny suroviny dáme do mísy (čokoládu nasekáme nožem na menší kousky), dobře vše promícháme, až se nám vytvoří hladké těsto. Těsto naplníme do cukrářského pytlíku bez nástavce a plníme do papírových košíčků nebo do formy na muffiny. Pečeme při teplotě 180°C 15-20 minut. Po upečení můžeme pocukrovat, ale není to nutné.