Muffiny s čokoládou

Dá se říci, že muffiny do našich domácností vtrhly jako tornádo a už se z nich nehnuly. Toto oblíbené drobné pečivo či chcete-li moučník, si našlo cestu k srdci nejednoho gurmána. Je malé, takže se vejde do dlaně a ještě se dá připravit na mnoho způsobů a to nejen ve sladkých, ale také slaných verzích. Muffiny s čokoládou jsou rychlé a vynikající.

Ingredience:

  • 560 g polohrubé mouky
  • 220 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 ½ prášku do pečiva
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 změklou Heru nebo zlatou hanu
  • 600 ml podmáslí
  • Špetku soli

Všechny suroviny dáme do mísy (čokoládu nasekáme nožem na menší kousky), dobře vše promícháme, až se nám vytvoří hladké těsto. Těsto naplníme do cukrářského pytlíku bez nástavce a plníme do papírových košíčků nebo do formy na muffiny. Pečeme při teplotě 180°C 15-20 minut. Po upečení můžeme pocukrovat, ale není to nutné.

Rate this post