Ingredience:
- 30 dkg strouhaných piškot
- 10 dkg cukr moučka
- 2 lžíce kakaa
- 1 marmeláda z černého rybízu (asi 200 – 250 g)
- Hrst mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce rumu
Vypracujeme hladké těsto, které rukama namačkáme na malý plech, vyrovnáme dohladka a polijeme žloutkovou polevou. Posypeme kokosem nebo cukrovým zdobením, necháme ztuhnout v chladu tak 2 – 3 hodinky a nakrájíme na trojúhelníčky.
Poleva:
- 120 g hery
- 5 žloutků
- 100 g cukru
Heru rozpustíme s cukrem, přidáme žloutky a mícháme dohladka. Asi tak 2 minutky necháme za stálého míchání povařit. Ještě teplou polevu nalijeme na těsto a necháme zatuhnout spolu s ním.