Pokud patříte mezi milovníky kuřete, neváhejte tento recept vyzkoušet, protože se po něm budete olizovat ještě víc, než kdyby byl s kuřecím masem.
Ingredience:
- 1 500 g králíka
- 2 středně velké cibule
- 1 hrnek rýže
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 hrnek vody
- 3 hrnky vývaru z králíka
- 1 hrst máty klasnaté
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- Sůl podle chuti
Postup:
- Králíka naporcujeme a důkladně propláchneme a vložíme do hrnce.
- Zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme tak, aby byl králík měkčí, ale ne zcela uvařený.
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a připravíme si pekáč.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s rýží.
- Zalijeme vývarem z králíka i vodou, zamícháme a přendáme do pekáče.
- Do rýže vložíme porce králíka, přidáme koření a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme zhruba 30 minut. Pokud se nám zdá rýže ještě málo měkká, pečeme dalších 10 – 15 minut.