Nepečené koule s tvarohem

Zdroj: https://www.sugarsaltmagic.com

Když tento předvánoční dezert poprvé ochutnáte, budete mít nejdřív pocit, že jste právě vložili do úst tvarohový koláč, ovšem hned poté se k tomu přidá charakteristická chuť vánočních perníčků a vy budete na vrcholu chuťového blaha. Uvidíte, že si tento recept zamilujete a budete se k němu pravidelně vracet, a to nejen na Vánoce.

Ingredience:

  • 250 g smetanového sýra (musí mít pokojovou teplotu)
  • 57 g změklého nesoleného másla
  • 75 g rozpuštěné bílé čokolády (mírně vychladlé)
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžíce prosetého moučkového cukru
  • 1/2 hrnku drobků z perníkových sušenek

Postup:

  • Nejdříve rozpustíme čokoládu a necháme ji pět minut vychladnout.
  • Perníkové sušenky rozmixujeme v kuchyňském robotu na jemné drobky.
  • Smetanový sýr, máslo, vychladlou rozpuštěnou čokoládu, skořici, zázvor a moučkový cukr ušleháme v míse, dokud není směs hladká.
  • Poté jí přendáme do jiné misky a necháme asi hodinu ztuhnout v mrazáku.
  • Drobky ze sušenek dáme do misky a vyndáme těsto z mrazáku.
  • Pomocí polévkové lžíce odebíráme kousky hmoty a tvarujeme kuličky.
  • Každou z nich poté obalíme v rozdrobených sušenkách.
  • Naskládáme na tác a uložíme do lednice, až do té doby, než budeme připraveni kuličky servírovat.
Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*