Když tento předvánoční dezert poprvé ochutnáte, budete mít nejdřív pocit, že jste právě vložili do úst tvarohový koláč, ovšem hned poté se k tomu přidá charakteristická chuť vánočních perníčků a vy budete na vrcholu chuťového blaha. Uvidíte, že si tento recept zamilujete a budete se k němu pravidelně vracet, a to nejen na Vánoce.
Ingredience:
- 250 g smetanového sýra (musí mít pokojovou teplotu)
- 57 g změklého nesoleného másla
- 75 g rozpuštěné bílé čokolády (mírně vychladlé)
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžíce prosetého moučkového cukru
- 1/2 hrnku drobků z perníkových sušenek
Postup:
- Nejdříve rozpustíme čokoládu a necháme ji pět minut vychladnout.
- Perníkové sušenky rozmixujeme v kuchyňském robotu na jemné drobky.
- Smetanový sýr, máslo, vychladlou rozpuštěnou čokoládu, skořici, zázvor a moučkový cukr ušleháme v míse, dokud není směs hladká.
- Poté jí přendáme do jiné misky a necháme asi hodinu ztuhnout v mrazáku.
- Drobky ze sušenek dáme do misky a vyndáme těsto z mrazáku.
- Pomocí polévkové lžíce odebíráme kousky hmoty a tvarujeme kuličky.
- Každou z nich poté obalíme v rozdrobených sušenkách.
- Naskládáme na tác a uložíme do lednice, až do té doby, než budeme připraveni kuličky servírovat.