Králík s rýží v troubě

Zdroj: https://tastycraze.com

Pokud patříte mezi milovníky kuřete, neváhejte tento recept vyzkoušet, protože se po něm budete olizovat ještě víc, než kdyby byl s kuřecím masem.

Ingredience:

  • 1 500 g králíka
  • 2 středně velké cibule
  • 1 hrnek rýže
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 hrnek vody
  • 3 hrnky vývaru z králíka
  • 1 hrst máty klasnaté
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Králíka naporcujeme a důkladně propláchneme a vložíme do hrnce.
  • Zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme tak, aby byl králík měkčí, ale ne zcela uvařený.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a připravíme si pekáč.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s rýží.
  • Zalijeme vývarem z králíka i vodou, zamícháme a přendáme do pekáče.
  • Do rýže vložíme porce králíka, přidáme koření a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme zhruba 30 minut. Pokud se nám zdá rýže ještě málo měkká, pečeme dalších 10 – 15 minut.
5/5 - (1 vote)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*