Vepřové na šťávě

Ingredience:

  • 250 g másla
  • 60 – 80 dkg vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • Sůl
  • Špetka pepře
  • 2 lžičky vegety
  • 1 lžička sušeného česneku nebo 5 stroužků čerstvého
  • 3 lžíce sladké červené papriky
  • Špetka mletého kmínu

Postup:

  • Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
  • V kastrolu si rozpustíme máslo, orestujeme na něm cibulku, přihodíme maso, chvíli restujeme. 
  • Přilijeme trochu vody, osolíme, opepříme, přidáme vegetu, česnek, papriku a kmín.
  • Promícháme a necháme 20 minut za občasného míchání dusit pod pokličkou.
  • Potom odkryjeme a vaříme doměkka. 
  • Během vaření by se měla voda odpařit a měla by zůstat jen čistá šťáva.
  • Podáváme nejlépe s vařenými bramborami.
Rate this post