Vepřová plec ala moravský vrabec

Ingredience:

  • 800 g vepřové plece
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 velké cibule
  • Sušený česnek
  • Vegeta
  • Řapíkatý celer
  • Olej

Postup:

  • Maso nakrájíme na dílky. Osolíme z obou stran.
  • Na dno pekáče nakapeme stolní nebo olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a řapíkatý celer.
  • Na to naskládáme osolené maso. Opepříme, posypeme špetkou vegety a sušeným česnekem.
  • Pokapeme olejem a podlijeme vodou. Zakryjeme alobalem a dáme na půl hodinky zakryté péct na 250 stupňů.
  • Po půl hodince, alobal sundáme, snížíme teplotu na 200–220 stupňů a pečeme doměkka.
  • Občas maso otočíme. Podáváme s domácím knedlíkem a dušeným zelím.
Rate this post