Pečené kotlety se slaninou

Ingredience:

  • 4 – 8 vepřových kotlet (podle počtu strávníků)
  • Sůl
  • Pepř
  • Kari koření
  • Vegeta
  • Sušený česnek
  • 4 – 8 plátků anglické slaniny
  • 4 velké cibule
  • Olej

Postup:

  • Cibule nakrájíme na kostičky a nasypeme na plech, který pokapeme olejem.
  • Na to naskládáme z obou stran osolené kotlety, opepříme, posypeme kari kořením, vegetou a česnekem.
  • Každou kotletu pokapeme olejem a položíme na ní plátek slaniny.
  • Podlijeme trochou vody a dáme péct pod alobalem na 250 stupňů.
  • Po 50 minutách alobal sundáme, podle potřeby podlijeme (kotlety nesmí plavat) a pečeme doměkka.
  • Podáváme s knedlíkem a červeným zelím.
Rate this post