Bábovka s broskvemi

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 130 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 200 g broskví
  • 20 g kakaa
  • moučkový cukr na posypání
  • tuk a hrubá mouka do formy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do másla postupně zapracováváme moučkový i vanilkový cukr a spolu se žloutky je utřeme do pěny. K žloutkové směsi přidáváme střídavě po lžících mouku promíchanou, s práškem do pečiva a mléko. Potom zlehka vmícháme sníh z bílků.

Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme do těsta a promícháme. Část těsta potom oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme při mírné teplotě přibližně 45 minut. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

Rate this post