Bábovka z vaječného koňaku

Ingredience:

  • 4 velká vejce
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 250 ml vaječného koňaku
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g předem namočených osušených rozinek
  • 100 g sekaných ořechů nebo mandlí (nemusí být)
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy

Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Potom vmícháme koňak a střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Nakonec přidáme rozinky a sekané mandle nebo ořechy.

Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pečeme při 175 °C cca 50 minut. Upečenou ještě vlažnou bábovku vyklopíme z formy a pocukrujeme

Rate this post