Bramborák na plechu

Ingredience:

  • 1 kg syrových brambor
  • Sůl podle chuti
  • Mletý černý pepř podle chuti
  • 2–3 lžičky majoránky
  • 2 lžičky Vegety
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 400 ml horkého mléka
  • Hladká mouka podle potřeby
  • 4 vejce

Postup:

  • Brambory nastrouháme do mísy, zalijeme je horkým mlékem.
  • Osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, Vegetu, sušený česnek a dobře promícháme.
  • Přidáme vejce, a nakonec hladkou mouku. Mouky tolik, aby vzniklo těsto asi tak jako je na palačinky.
  • Stejně tak množství koření můžeme přizpůsobit podle chuti.
  • Když máme vše dobře promíchané, nalijeme těsto do vyššího pekáčku, který si vyložíme pečícím papírem.
  • Pečeme zhruba 30–40 minut v troubě předehřáté na 150 – 170 stupňů.
  • Podáváme ještě teplé, ale stejně tak chutná i vychladlý.
Rate this post