Ingredience:
- 2 kg brambor vařených ve slupce
- 2 uvařené mrkve
- 1 uvařenou petržel
- ½ uvařeného celeru
- 6 – 8 středně velkých okurek ve sladkokyselém nálevu
- 8 vajec
- 500 ml majolky
- Sůl
- Pepř
- 4 lžíce zeleninové směsi do bramborového salátu
- 1 hrnek vody s 1 lžičkou cukru
Postup:
- Brambory i zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do mísy.
- Přidáme najemno nastrouhané okurky, směs do bramborového salátu, vejce na kostičky, osolíme, opepříme a zalijeme vodou s cukrem.
- Nakonec přidáme majolku, důkladně zamícháme a dáme vychladit.
- Pokud je salát hutnější, přidáme ještě vodu s cukrem podle potřeby.