Čínské rizoto

Ingredience:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Svazek jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 1 kuřecí prsa
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/3 celeru
  • ½ kedlubny
  • 1 lžička Vegety
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2–3 lžíce sladké chilli omáčky
  • Trochu cukru
  • Světlá sójová omáčka podle chuti
  • Špetka kari
  • Rýže (nejlépe ve varných sáčcích a dáme si jí vařit hned jak začneme chystat rizoto)

Postup:

  • Cibulku nakrájíme, hodíme na zahřátý olej a zpěníme.
  • Maso nakrájíme na nudličky a obalíme ve vajíčku smíchaném s moukou (hladké těstíčko).
  • Přihodíme na cibulku, orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a promícháme.
  • Poté přisypeme Vegetu, papriku, česnek a necháme chvíli restovat.
  • Přilijeme chilli omáčku a přidáme trochu cukru (záleží na tom, jestli chceme víc nebo míň pálivé).
  • K tomu ještě kari, podlijeme troškou vody a restujeme, až dokud není vše měkké.
  • Odstavíme, přidáme uvařenou rýži a vše dobře promícháme.
Rate this post