Těsto:
- 40 dkg polohrubé mouky
- Špetka soli
- 120 ml oleje
- 1 vejce
- 200 ml teplého mléka
- 1 kostku droždí
- 8 lžic cukru
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, přidáme k ostatním surovinám, vypracujeme hladké těsto a necháme 20 minut vykynout. Vytvarujeme buchtičky nebo jen těsto rukama rozprostřeme do pekáčku, rádýlkem si na něm vyznačíme malé buchtičky a dáme péct na 180 stupňů asi 10 – 15 minut. Upečené nakrájíme na malé kostičky, nebo jen nalámeme na buchtičky, které jsme si předtím rádýlkem vyznačili.
Krém:
- 1 l mléka
- 1 ½ vanilkového pudinku
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce rumu
Uvaříme klasicky jako pudink, jen navíc hned na začátku přidáme rum.