Domácí chléb II.

Ingredience:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce octa
  • 2 kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 100 ml vlažné vody
  • Mléko na zadělání

Postup:

  • Z droždí, cukru a vody zaděláme kvásek, který necháme vzejít.
  • Přidáme k ostatním surovinám do mísy a vypracujeme hladké těsto.
  • Nesmí být ani husté, ani řídké, mléko přidáváme postupně podle potřeby.
  • Hotové těsto zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
  • Potom těsto znovu propracujeme a vytvarujeme z něj 1 velký bochník, případně 2 menší.
  • Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vodou a dáme do předehřáté trouby.
  • Pečeme na 180°C, dokud nemá kůrka zlatohnědý nádech.
Rate this post