Domácí housky

Ingredience:

  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 30 dkg hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 polévková lžíce cukru krystal
  • 3 lžíce rozpuštěného sádla
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • Olej na potření
  • Sezamová semínka na posypání

Postup:

  • Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.
  • Do mísy dáme ostatní suroviny a přidáme vzešlý kvásek.
  • Zaděláme hladké těsto, které necháme asi tak půl hodinky kynout.
  • Vykynuté těsto si rozdělíme na stejné kousky, vyválíme z nich úzký váleček a vždy 3 spojíme k sobě a upleteme houstičku.
  • Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Potřeme olejem a posypeme sezamovým semínkem nebo kmínem.
Rate this post