Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 50 g sádla
- 1/2 hrnku vlažné vody, sůl
Postup:
- Na vále smícháme mouku se solí.
- Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu.
- Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto.
- Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky.
- Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a každý rozválíme na kruh o síle listu papíru.
- Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme.
- Na rozpálené pánvi opékáme vždy jen jednu placku, z každé strany asi 10 sekund. Na tortillách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout.
- Když máme puchýřky z obou stran, můžeme tortillu vyndat.