Tortilly

Ingredience:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 50 g sádla
  • 1/2 hrnku vlažné vody, sůl

Postup:

  • Na vále smícháme mouku se solí.
  • Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu.
  • Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto.
  • Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky.
  • Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a každý rozválíme na kruh o síle listu papíru.
  • Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme.
  • Na rozpálené pánvi opékáme vždy jen jednu placku, z každé strany asi 10 sekund. Na tortillách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout.
  • Když máme puchýřky z obou stran, můžeme tortillu vyndat.
Rate this post