Ingredience:
- 750 g mletého masa
- 3 housky
- Trochu vody
- Sůl
- Pepř
- 2 lžičky sladké červené papriky
- 1 lžička vegety
- 2 cibule
- 7 stroužků česneku
- 1 lžička sušené libečku
- ½ svazku petrželky (nebo 2 lžičky sušené petrželky)
- Špetka steakového koření
- 4 lžíce oleje
- Strouhanka (podle potřeby a hustoty těsta)
Postup:
Housky namočíme do vody. Ostatní suroviny dáme do mísy (bez cibule), přidáme změklé vymačkané housky a vypracujeme hutnější hmotu.
Na dno pekáčku kápneme trochu oleje, cibuli nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáčku. Vytvarujeme sekané na prkýnku s troškou hladké mouky, položíme na cibuli a potřeme trochou vody a zakápneme olejem.
Podlijeme vodou a zakryjeme alobalem. Dáme péct na 250 stupňů asi na hodinku, pak snížíme teplotu na 220 a necháme péct ještě asi 10 – 15 minut bez alobalu.