Domácí sekaná

Ingredience:

  • 750 g mletého masa
  • 3 housky
  • Trochu vody
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžičky sladké červené papriky
  • 1 lžička vegety
  • 2 cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 1 lžička sušené libečku
  • ½ svazku petrželky (nebo 2 lžičky sušené petrželky)
  • Špetka steakového koření
  • 4 lžíce oleje
  • Strouhanka (podle potřeby a hustoty těsta)

Postup:

Housky namočíme do vody. Ostatní suroviny dáme do mísy (bez cibule), přidáme změklé vymačkané housky a vypracujeme hutnější hmotu.

Na dno pekáčku kápneme trochu oleje, cibuli nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáčku. Vytvarujeme sekané na prkýnku s troškou hladké mouky, položíme na cibuli a potřeme trochou vody a zakápneme olejem.

Podlijeme vodou a zakryjeme alobalem. Dáme péct na 250 stupňů asi na hodinku, pak snížíme teplotu na 220 a necháme péct ještě asi 10 – 15 minut bez alobalu. 

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*