Holandský řízek

Ingredience:

  • Olej na smažení
  • 600 g mletého vepřového masa
  • 100 ml mléka
  • Sůl podle chuti
  • Špetka mletého černého pepře
  • 1/4 čajové lžičky muškátového oříšku/květu
  • 200 g strouhaného sýru (používám Goudu, ale stačí co máte doma)
  • Hladká mouka + strouhanka + vejce na obalení

Postup:

Do mísy dáme mleté maso, mléko, sůl, pepř, muškát i sýr a důkladně promícháme.

Z masa tvoříme stejně velké karbanátky, které obalíme v trojobalu.

Smažíme na oleji po obou stranách do zlatavě-hnědé až hnědé barvy.

Jako příloha je super bramborová kaše nebo také hranolky s tatarskou omáčkou.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*