Ingredience:
- 1 kg hovězího masa na roládu
- 6 plátků šunky
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 kyselé okurky
- 3 cibule
- Sůl
- Pepř
- Kremžská hořčice
- Sádlo na vymazání pekáče
Postup:
- Maso naklepeme, z obou stran osolíme. Rozložíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí.
- Na to položíme plátky šunky, vejce vcelku, okurky nakrájené na čtvrtiny a 1 cibuli nakrájenou na plátky.
- Zabalíme do rolády, nití ovážeme, aby se nám roláda nerozevřela.
- Pekáček vymažeme sádlem, na dno hodíme na plátky nakrájené 2 cibule a na ně položíme roládu.
- Podlijeme trochou vody. Pečeme pod alobalem na 250 stupňů asi hodinku.
- Potom teplotu snížíme na 225 stupňů, sundáme alobal a pečeme doměkka.
- Roládu občas otočíme, aby se propekla stejnoměrně. Podáváme s bramborem.