Hovězí roláda

Ingredience:

  • 1 kg hovězího masa na roládu
  • 6 plátků šunky
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 2 kyselé okurky
  • 3 cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Kremžská hořčice
  • Sádlo na vymazání pekáče

Postup:

  • Maso naklepeme, z obou stran osolíme. Rozložíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí.
  • Na to položíme plátky šunky, vejce vcelku, okurky nakrájené na čtvrtiny a 1 cibuli nakrájenou na plátky.
  • Zabalíme do rolády, nití ovážeme, aby se nám roláda nerozevřela.
  • Pekáček vymažeme sádlem, na dno hodíme na plátky nakrájené 2 cibule a na ně položíme roládu.
  • Podlijeme trochou vody. Pečeme pod alobalem na 250 stupňů asi hodinku.
  • Potom teplotu snížíme na 225 stupňů, sundáme alobal a pečeme doměkka.
  • Roládu občas otočíme, aby se propekla stejnoměrně.  Podáváme s bramborem.
Rate this post