Vepřové roládky s nádivkou

Ingredience:

  • 8–10 vepřových kotlet (nebo podle počtu strávníků)
  • Sůl
  • Pepř
  • Pórek
  • Olivový olej

Nádivka:

  • 500 g mletého masa
  • 3 housky
  • Trochu strouhanky
  • Olivový olej
  • 2 vejce
  • 1 – 2 lžičky libečku
  • Petrželka podle chuti
  • Pepř
  • Sůl
  • 1 lžička vegety
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sladké červené papriky

Zelí:

  • 1 sklenice červeného zelí (asi 720 ml)
  • 1 cibule
  • Trochu hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • Voda
  • Olej
  • Cukr krystal

Postup:

  • Suroviny na nádivku smícháme a dáme stranou.
  • Vepřové kotlety naklepeme, na jeden konec vždy položíme kousek nádivky, zatočíme jako roládu a lehce přimáčkneme.
  • Pekáček pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekaným pórkem, který trošku osolíme.
  • Na pórek klademe roládky, ty jen z vrchu osolíme a opepříme.
  • Pečeme asi hodinu na 220 stupňů. Podáváme s houskovým knedlíkem (recept viz. Přílohy) a restovaným červeným zelím.

Příprava zelí:

  • Na pánvi si rozpálíme olej, vhodíme na něj najemno nasekanou cibulku, orestujeme a přidáme ve studené vodě propláchnuté zelí.
  • Osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dobře promícháme, tak minutku až dvě necháme restovat.
  • Posypeme troškou hladké mouky, promícháme a vše zalijeme vodou, tak aby zelí bylo potopené.
  • Přiklopíme a necháme chvilku dusit, asi tak 15 minut.
  • Pak odklopíme a zelí restujeme, dokud se neodpaří všechna voda, ke konci ochutíme cukrem dle chuti.
Rate this post